Cursus: Professioneel Produceren voor iedereen !

 

 • Altijd al willen weten hoe je muziek moet maken op de pc?
 • Altijd al een demo op willen nemen van je eigen band?
 • Altijd al willen weten hoe afmixen en premasteren moet?

De Temple of Boom studio geeft al meer dan 8 jaar professionele producers opleidingen. We zijn door Steinberg als opleidingsinstituut erkend. De cursussen worden 1 op 1 gegeven of indien gewenst in “klasjes” van maximaal 3 personen. De cursussen worden 1 op 1 gegeven of indien gewenst in “klasjes” van maximaal 3 personen. (Denk bijvoorbeeld aan bandleden die willen leren hoe ze een demo zelf moeten opnemen, producers die juist van elkaars vragen willen leren…) Zo is het duidelijk, overzichtelijk, gezellig en kunnen we alles heel persoonlijk en gericht behandelen. Er wordt zelfs op je eigen voorkeur van muziekstijl lesgegeven. Dan wordt het les krijgen wel een héél groot feest!!

Onze docent is al jaren een professionele producer (met releases in binnen en buitenland) en hij heeft naast jarenlange ervaring zijn opleiding op de SAE gevolgd. Zo hebben we voldoende bagage om je héél ver te brengen. De cursussen zijn dan ook helemaal afgestemd op de producties zoals je ze hedendaags op de radio en in de clubs worden gedraaid. Tevens zijn wij de eigenaar van een eigen platenlabel en staan we in contact met labels in binnen en
buitenland: DUS: als er talent tussen zit, hoef je niet eens meer verder te zoeken…

De opleiding voor beginners duurt 7 weken en is prijstechnisch absoluut de goedkoopste die er op dit moment in dezelfde catagorie te vinden is. Sterker nog: We krijgen hier cursisten die ergens anders een cursus volgen of gevolgd hebben maar nog van alles moeten bijleren omdat de materie op het huidige opleidingsinstituut te snel, te kort of helemaal niet behandeld wordt…
De LOI is hiervan een mooi voorbeeld: Het is ook niet mogelijk om op papier een producer te worden !! Je moet kunnen luisteren, zien en werken in een echte studio!! Zoals in de Temple of Boom studio.

Cursus Steinberg Cubase en Ableton Live

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen en u kunt kiezen uit de volgende workstations:

Steinberg Cubase Zeer geschikt als je ook nog live opnames wilt doen. (Zang etc). Het afmixen in Cubase is volgens ons de absolute top. Het heeft een heel duidelijke en overzichtelijke mixer.
Ableton Live Als je je eigenlijk alleen met dance gerelateerde muziek bezig wilt houden en ook veel met met samples wilt gaan werken is dit de beste keuze om mee te beginnen. Heel veel dj’s en producers werken met Ableton Live.

Wat behandelen we in de cursus: (Zowel in Cubase als in Ableton Live)

 • Ruime uitleg van de Software en hoe je ermee moet werken.
 • Studio-apparatuur
 • Opnametechniek (Gating/close miking/bleeding/overspraak etc)
 • Effecten en Plug-ins: (insert/sends/returns oa: compressie/reverb/delay/Limiters/Autotune etc)
 • Sidechaining en Bus-compressie (waarom house beats altijd zo duidelijk en hard klinken)
 • MIDI (oa: drum-programmering en Quantizering)
 • Virtuele (VST) instrumenten(syntheses: hoe werkt een synthesizer)
 • Sampling en Editing (Hoe maak je je eigen loops)
 • Arrangeren en produceren, Automation (Laat alles automatisch in je programma
  lopen)
 • Afmixen en Automation van de ruwe mix en eindmix. (Routing/Grouping/Equalizing)
 • Tips en Trucs … Laat je onderscheiden van de rest !!!
 • Mastering en Pre-Mastering (voor de echte pro’s alleen? of kan jezelf je eigen mix ook een beetje extra kleur en klank geven ..(loudness/normalizing/master levels/saturation/limiting))
 • Live optreden

Deze onderdelen zijn de belangrijkste onderdelen om professioneel en na een aantal weken goede persoonlijke begeleiding, zelfstandig te kunnen werken in je eigen home-studio. We werken aan je eigen productie/song; we gaan dus daadwerkelijk hier in de studio een song maken in jouw muziekstijl en deze helemaal afmixen en masteren…want dat is natuurlijk het leukste: Waar je dus de meeste affiniteit mee hebt en is dus het meest leerzaamste. Na de cursus kan je wél eens aan iedereen je dikke mix laten horen die wél ergens naar klinkt behalve dan naar een “wollen sok”….

Belangrijk om er even bij te zeggen: De lesstof die je hier leert, is toepasbaar op iedere muzieksoort. Ondanks dat we werken met JOUW favoriete muziekstijl, blijft de essentie van de cursus hetzelfde: “Hoe maak je een heldere, transparante en toch een dynamische goedklinkende open mix”.

Jij wilt muziek maken die klinkt .. GOED KLINKT.. niets meer en niets minder..

Wij brengen je in een héle korte tijd net zo veel bij als al die zgn. opleidingsinstituten die nog eens véél te duur zijn. Het enige wat we van je verlangen is 200% inzet, interesse en enthousiasme: want…. De opleiding is pittig!! Maar voor iedereen, beginnend of gevorderd, absoluut goed te doen.

Voordat we iedere les beginnen behandelen we eerst ál je vragen, beluisteren je huiswerk en dan gaan we er weer flink tegen aan …

Let op: U dient tijdig te reserveren, want de cursussen zit bijna altijd vol. Cursisten die meer dan 100 km moeten reizen en/of in het buitenland wonen, kunnen ook les in de weekenden reserveren.

Wij beloven je dat je die hele dure cursussen HELEMAAL niet nodig hebt om lekker te kunnen werken in je eigen home studio. Geef je snel op, en stap in de wereld van digitale muziekproducties. Wij GARANDEREN dat iedereen die hier de cursus in zijn geheel afrond op een professioneel niveau, zelfstandig muziek kan produceren.

LEEST U DE LEUKE BERICHTJES VAN EX-CURSISTEN MAAR IN ONS GASTENBOEK!!!