Uploaden track

Het is mogelijk om direct uw zelfgemaakte track naar ons toe te sturen.  Wij kunnen deze vervolgens voor u remixen of remasteren.

Klik hier om uw bestand naar ons te versturen.

Mastering

De online mastering service van de Temple of Boom geeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar track online te laten masteren.

De prijs die u betaalt is all inclusief. U betaalt per track, dus geen bijkomende kosten! Hoe meer tracks u laat masteren, hoe goedkoper de trackprijs zal zijn. U krijgt de garantie dat u het eindresultaat eerst mag afluisteren voordat u uiteindelijk akkoord gaat en de gemasterde track betaald.

Audio Mastering is de laatste stap voordat de CD geperst wordt: de mastering engineer vertaalt jouw productie naar een geweldig klinkend eindresultaat dat op ieder systeem goed zal klinken. Van club tot autoradio, van huis/tuin/keuken speler tot op de radio. Het is een zeer complexe werkwijze waarvoor tijd, een goed stel oren van een zeer ervaren mastering engineer, en een professionele afluisterruimte nodig is.

Daarnaast zal in de studio worden gewerkt met de allerbeste hardware en de allerbeste analoge en digitale mastering tools welke essentieel zijn om een uitmuntend klinkende master te kunnen maken.

Ook de beste engineers en producers zullen moeite hebben hun eigen valkuilen en/of imperfecties in een eindmix te kunnen horen. Door juist een gespecialiseerde Masteringstudio de eindmix te laten masteren worden deze problemen gecorrigeerd.

Hoe lang masteren we al:

The Temple of Boom bestaat inmiddels 12 jaar waarvan we nu ruim 7 jaar professioneel masteren.
De laatste jaren is de studio steeds meer gaan investeren in high-end apparatuur, zodat we een steeds beter eindresultaat kunnen bereiken.

Met welke apparatuur masteren wij:

– Hardware en software.
– Maselec  MLA-3 Multiband Compressor. (Er zijn er maar 4 van in Europa)
– TL Audio A2 Ebony Class A en Stereo Processor. (Tube compressor & Equalizer)
– Focusrite Platinum Compounder
– Waves L3 Multimaximiser
– Sonnox Oxford
– Blue Tubes
– PsP Vintage Warmer

Afluistering:

– Yamaha NS 10 M (de echte)
– Dynaudio BM15

Welke service kunt u van ons verwachten:

Door onze analoge mastering zijn wij in staat om daadwerkelijk warmte, dynamiek-detail, een breed stereobeeld, dichtheid en loudness op alle levels van hoorbare frequenties toe te voegen. Uiteindelijk wordt het resultaat gedigitaliseerd, geditherd en gemaximaliseerd.

Daarnaast zijn we in staat om ruis tot het minimale te verminderen.

Vertrouwd, snel en makkelijk.

Hoe dient u de eindmix aan te leveren:

  1. Zorg dat u zelf de eindmix eerst goed afluistert om er zeker van te zijn dat er geen clipping of kraakjes in zitten die tijdens het productieproces erin zijn geslopen.
  2. Stuur uw eindmix met een maximale level van -3 tot -6 dB. De master track mag niet gecompressed of met een (Brickwall) limiter te zijn weggeschreven;  geen dithering of ander soort van noise-shaping, geen loudness maximizer of ander soort dynamisch effect over eindmix zijn toegepast tijdens het wegschrijven van de ruwe eindmix. Oftewel: de eindmix moet “kaal” worden opgestuurd zodat we de ruimte hebben om daadwerkelijk met een ruwe eindmix te kunnen werken.
  3. Stuur alleen Wav (pc) of Aiff (Mac) formaat op. Geen MP3/WMA/OGG of ander soort gecompressed formaat. Doordat deze formaatsvorm is gecompressed, is hiervan geen goede master meer te maken omdat er geen headroom meer is.
  4. Het format dient een bitrate te hebben van 16 of 24 of 32 bit float met een resolutie van minimaal 44,1 kHz tot maximaal 192 kHz.
  5. We zullen de track in zijn geheel masteren en een stuk van het eindresultaat door uzelf laten beoordelen. Na akkoord en betaling ontvangt u de gemasterde versie retour van ons.